Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3752 niezalogowanych)
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a niech stracę grzes203

macie tu pełny obraz skąd się to je i bierze i żeby jeszcze bardziej upokorzyć panią jolę to niestety ale nie chodzi o lovdata

www.regjeringen.no/nb/dep/ad/kampanjer/t...-om-a.html?id=650408
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
powiatowy prubuje uswiadomic tych nieswiadomych a ktos mu dosrywa,wiadomo kto....., a ja napisze jak to przystalo na forumowego przyglupa o czym sie dzis dowiedzialem ,tym ktorzy czy ktore niewiedza a niech sie dowiedza i pomysla,firmy sprztajace za godzine kasuja 350nok minimum w zaleznosci od obiektu czasu pracy dnia i indywidualnych wymagan,oczywiscie mowa o fakturowanych zleceniach.
a te bez rachunku....,ile by nie bylo to czysta kasa do sakwy,nie dajcie sie rolowac!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
czytaj baranie kryss

że mowa o pracownikach firmy sprzątającej

a nie o firmie

moja firma za zlecenie też bierze H/uj wie ile ale tyle mi nie płaci jako pracownikowi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
jola zaborna
(jola11111)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
czytaj baranie kryss

że mowa o pracownikach firmy sprzątającej

a nie o firmie

moja firma za zlecenie też bierze H/uj wie ile ale tyle mi nie płaci jako pracownikowi

No wlasnie mowa o pracownikach firm sprzatajacych, a hotel to nie firma sprzatajaca
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
jola11111 napisał:
...No wlasnie mowa o pracownikach firm sprzatajacych, a hotel to nie firma sprzatajacaW dobrych Norweskich hotelach , pracownik Tam zatrudniony zarabia oficjalnie brutto grubo powyżej 170Nok./t. dlatego nie potrzebna jest im stawka cytowana powyżej .
Tu od czasu do czasu pałęta się niejaki ...Dyshaij ... z innego forum , z tego co pamiętam on pracuje w hotelu i powinien dokładnie wiedzieć jakie są oficjalne i legalne stawki , dla pracowników hotelowych w tym również i sprzątaczek na etacie .
Również i hotelarstwo , ma swoje zrzeszenie pracowników i posiłkuje się wypracowanymi układami pracowniczymi ...
Tylko to trzeba ...INTERESOWAĆ SIĘ SWOJĄ PRACĄ ... a nie uszczypliwie docinać , bo okazało się , że jesteś głupsza niż Norweska Ustawa Pracy Przewiduje...

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
powiatowy -baranie nie o to mi chodzilo ale jak widac tutaj wszystkim zawsze i wszysto nalezy pisac wprost,bo nie jarza,chcialem cos uswiadomic nieswiadomym,ale jak widac baran barana nie rozumie.
gabrys 170 w hotelu to niewielu pracownikow ma...,mowa o stavanger zeby niejasnosci znow nie bylo, a najlepiej niech sie sami wypowiedza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
hotelarstwo to już całkiem inny dział i inna bajka

tym razem taryf nie podam

z tym to tylko na priv. dla zainteresowanych

co do tej stawki 170 kryss , jeśli chodzi o hotelarstwo to 170 także nie dostaje się od tak sobie . i jest różnica chyba jak jest osoba po szkole hotelarskiej < gastronomicznej , itd.

a osoba bez żadnego wykształcenia w tym kierunku i bez nieszczęsnego erfaring w zawodzie

w hotelarstwie są także stawki minimalne , i bardzo szybko idzie się zorientować cy szef/firma płaci chociaż te stawki minimalne

czy też nadużywa swojej władzy i tnie niektórym po niżej normy i reguł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
[quote]miłego tłumaczenia sprzątacze

Taa, jak sprzataczka, to musi byc od razu durna baba nic nie kumata.Super!
Gratuluje myslenia.

A tak wg mnie to ta ustawa tak naprawde niewiele zmieni.Dlaczego? Dlatego ,ze jesli jest to firma sprzatajaca prowadzona przez Polakow, to Polak potrafi kombinowac.Znajdzie luki i wykorzysta przeciw pracownikowi.Dalej placac mu g...stawke.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(AKLA)
Wiking
[quote]miłego tłumaczenia sprzątacze

Taa, jak sprzataczka to od razu durna, nie kumata baba.Eh...
Ta ustawa nie wiele zmieni jesli wlascicielami firmy sa polacy.Polak zawsze cos wykombinuje, zeby drugiego wydoic z kasy. Chcecie, to moge sie zalozyc o cala swoja wyplate, ze beda kombinowac i nie placic tych 152 koron.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
154 nok/h na dzien dzisiejszy,placi hotel w stavanger,wszystkim bez wyjatku czy polka norwezka tajka itd.i wiele z nich pracuje tam od kilku lat, kilka z nich jest po studiach,a jedna po kierunkowym hotelarstwie,nic z tego stawki jednakowe.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok